loading...

هدیه سرا

اگر یک هارد دیسک قدیمی اینترنال دارید که از آن استفاده نمی‌کنید، حتما به این موضوع فکر کرده‌اید که آیا می‌توان با استفاده از یک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از هارد دیسک قدیمی خود به

راهنمای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

نازنین بازدید : 22 چهارشنبه 13 اسفند 1399 نظرات (0)

اگر یک هارد دیسک قدیمی اینترنال دارید که از آن استفاده نمی‌کنید، حتما به این موضوع فکر کرده‌اید که آیا می‌توان با استفاده از یک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از هارد دیسک قدیمی خود به عنوان یک هارد اکسترنال استفاده کنید؟

 

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

داشتن یک هارد اکسترنال در کنار لپ تاپ یا کامپیوتر به عنوان هارد پشتیبان ایده بسیار خوبی است. اگر هارد دیسک کامپیوتر یا لپ تاپ خود را ارتقا داده‌اید به راحتی می‌توانید از هارد قدیمی خود به عنوان هارد اکسترنال با روشی که در ادامه به آن می‌پردازیم استفاده کنید.

 

همان طور که در نگاه اول به هارد دیسک اینترنال خود متوجه شده‌اید، این هارد دیسک‌ها اتصال متناسب برای استفاده خارج از کیس را ندارند. اتصالات SATA یا IDE فقط در صورتی که هارد داخل کیس یا لپ تاپ باشد قابل استفاده هستند. چیزی که برای استفاده از هارد دیسک در محیط بیرونی کیس مورد نیاز است یک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با استفاده از رابط USB است. برای این کار نیاز به یک باکس هارد دارید. باکس هارد هم به عنوان تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال و هم به عنوان نگهدارنده و محافظ هارد عمل می‌کند.

 

اندازه هارد دیسک

باکس هارد محفظه‌ای است که هارد داخل آن قرار می‌گیرد. آن‌ها با دو رابط SATA و IDE سازگار هستند. البته در حال حاضر به خاطر منسوخ شدن رابط هارد IDE تولیدکنندگان تولید باکس‌های IDE را کنار گذاشته‌اند. پس اگر هارد شما خیلی قدیمی و با رابط IDE است احتمال اینکه باکس مناسبی برای آن پیدا نکنید وجود دارد.

 

بسته به جایی که هارد دیسک قبلا استفاده می‌شده است، اندازه آن متفاوت خواهد بود.

 

هارد دیسک‌های 3.5 اینچی در کامپیوترهای رومیزی و هارد دیسک‌های 2.5 اینچی معمولا در لپ تاپ استفاده می‌شوند. هارد دیسک‌های 3.5 اینچی معمولا بزرگتر، سریع‌تر و ارزان‌تر هستند، اما هارد دیسک‌های 2.5 اینچی طبیعتا کوچکتر بوده و قابلیت حمل بهتری دارند.

 

پورت و اتصال‌ها

همانند اکثر هاردهای اکسترنال بازار، باکس هارد نیز با استفاده از پورت USB به کامپیوتر، لپ تاپ و سایر دستگاه‌ها متصل می‌شود. با توجه به افزایش روزافزون حجم فایل‌های رسانه‌ای حتما باکس هارد با رابط USB 3.0 خریداری کنید. حتی یک باکس USB 3.0 روی یک سیستم USB 2.0 سرعتی بیشتر از یک باکس USB 2.0 خواهد داشت.

 

رابط هارد

همان طور که استفاده از باکس USB 3.0 در سرعت انتقال فایل‌ها تاثیر دارد، رابط هارد نیز در این موضوع تاثیر گذار است. هارد دیسک‌های بازار معمولا دارای رابط SATA II – 3.0Gbps و SATA III – 6.0Gbps هستند که در زمان انتخاب باکس هارد باید بدان توجه داشته باشید. اگر هارد دیسک شما SATA 2.0 است نیازی به خرید باکس SATA 3.0 ندارید اما اگر هارد شما SATA 3.0 است برای استفاده از سرعت بالای آن حتما باید باکس شما نیز از رابط SATA 3.0 پشتیبانی کند.

 

باکس چندتایی

برخی از باکس‌های رومیزی قابلیت نصب چند هارد به صورت همزمان را دارند و مناسب برای افرادی هستند که نیازمند به پشتیبان گیری از فایل‌های حجیم یا پشتیبان گیری چندتایی برای حداکثر ایمنی از دیتاهای خود دارند. این باکس‌ها معمولا در مدل‌های 2 تا 10 تایی تولید می‌شوند و قابلیت‌های دیگری نظیر پشتیبانی از RAID و NAS Storage را نیز دارند و بیشتر مناسب کاربران حرفه‌ای هستند.

 

قیمت

قیمت باکس‌ها به موارد مختلفی بستگی دارد و در بازار فعلی از 60 تا 250 هزار تومان (در باکس‌های تکی) می‌توانید باکس مورد نظر خود را تهیه کنید. (البته باکس‌های متفرقه قیمت پایین‌ترین دارند که به دلیل عدم رعایت مسائل ایمنی در ساخت‌شان اصلا توصیه نمی‌شوند)

 

از مواردی که روی قیمت باکس هارد تاثیرگذار است می‌توان به نوع اتصال و رابط USB و هارد مورد استفاده در آن، جنس بدنه، ویژگی‌های محافظتی ویژه و البته برند آن اشاره کرد. به عنوان راهنمایی کلی هنگام خرید رابط هارد خود را در نظر داشته باشید و حتما باکس USB 3.0 را انتخاب کنید، سایر ویژگی‌ها بسته به سلیقه و نیاز شما می‌تواند در اولویت انتخاب شما قرار گیرد.

 

باکس هارد

نحوه استفاده از باکس هارد

مراحل نصب هارد دیسک داخل باکس بسیار ساده است.

 

1- باکس را باز کنید. برخی از باکس‌ها پیچی هستند و برخی دیگر فشاری و بدون پیچ. سعی کنید مراحل را روی یک سطح تمیز و بدون الکتریسیته ساکن انجام دهید.

 

2- هارد دیسک را داخل باکس قرار دهید. هارد باید داخل باکس فیکس شود.

 

3- کانکتور هارد را به کانکتور باکس متصل کنید. در باکس‌های قدیمی‌تر یک کابل کوچک به هارد وصل می‌شود اما در باکس‌های جدید SATA کانکتورها داخل باکس متصل هستند و کانکتور دیتا و برق هارد در کنار هم به صورت کشویی به آن وصل می‌شود.

 

4- باکس را ببندید و از بسته شدن کامل و ثابت شدن هارد داخل آن مطمئن شوید. اگر باکس پیچی است تمام پیچ‌های آن را ببندید.

 

5- اگر باکس هارد 3.5 اینچی استفاده می‌کنید نیاز به یک آداپتور برق هم دارید که همراه باکس هست. باکس هارد 2.5 اینچی نیازی به آداپتور مجزا ندارد و تامین برق آن از طریق USB انجام می‌شود.

 

6- باکس را به کامپیوتر، لپ تاپ یا سایر دستگاه‌های مورد نظر خود وصل کنید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 119
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 9
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 18
  • بازدید ماه : 23
  • بازدید سال : 2,934
  • بازدید کلی : 6,398